Fjorden, grillning och strandpromenad

I lördags var jag nere på fjorden en sväng och kikade lite med Lisa.
Skoj när det e lite liv och rörelse på stan men ut över det är det inte en så stor grej som man tycker när man e liten tonåring... Fick en ros av Socialdemokraterna. Kul att de har vettiga satsningar emellanåt! =)

Gick ner på tivoliområdet och mumsade i oss lite sockervadd samt slängde bort en tjuga på spel...
I museiparken spelade ett stackars hårdrocksband med ytterst lite publik. Stannade till och lyssnade en liten stund. Tyckte de var helt okej egentligen. Har ingen aning om vad texterna handlade om dock. =) Hjälpte iaf till att höja publikantalet rätt mycket! =) Stackarna hade fått sämsta spelningstiden! =)
Donken stod för lunchen denna dag. Var ingen hit alls! Slängde hälften...
Gick till Willys och köpte en cider som jag skulle ha med ut till Simon i Herrestad... Idiot som man e lyckades man missa bussen med typ en minut..! Men bättre sent än aldrig kom jag ut till Simon och vännerna. Sofie, jag, Simon, Oskar och Hans-Peter grillade flintastek och majskolvar... och vet ni, hasselbackspotatis e riktigt smarrigt! =) Spelade ett pinsamt spel och hade trevligt tillsammans.

Sofies pappa ställde upp och skjutsade in oss till stan. Hejade på lite bekanta och drog upp och ner längs Kungsgatan... Efter lite obeslutsamhet drog vi till en krog med uteservering, fem minuter innan de började ta betalt för inträde... man e la fattig student! ;o) Sällskapet var trevligt men regnskurarna (vi fick inte plats under taket) lockade mig hemåt... Hans var kvällens gentleman och följde mig ända hem! =) TACK!

image37Idag söndag blev syrran oväntat plödsligt upphämtad av en kompis och drog iväg på 1-årskalas... Jag blev då själv utan planer för dagen. Går ju inte an så jag stack ner till fastern o käkade lasagne. Sen pallade vi oss ut i blåsten och gick strandpromenaden. Tyckte båda det var skönt att komma ut lite. Blev en långpromenad! Inte illa av fastern på 80 bast! Stannade till på Konditori Snäckan och tog en glass. Härligt!


Det fanns en skylt på bergväggen som jag tyckte beskrev precis vad jag känner när jag får komma ut till havet. Finns få ställen som ger mig sån ro i själen.

Ikväll har syrran och jag glott på tv och tagit det väldigt lugnt.

Får se vad som händer imorgon. Jag e sugen på att åka ut till Torp och shoppa lite, men det e inte syrran... Kanske blir att man åker ensam, jag vet inte.
Ska lägga mig innan kl 4 inatt tänkte jag så... God natt gott folk!

Grillat och fika

Onsdag den 25e samlades gänget ute hos Sofie för att grilla. Mumsigt med grillat, det hör liksom sommaren till! En annan sak som man heller inte kan vara förutan är kubbspel, så det blev det också. Riktigt trevligt att träffa alla goa gamla vänner!

 Efteråt drog vi ner till Fjordfestivalen som pågår här i Uddevalla mellan den 25e och 28e. Jag hade glömt mitt legg så vi drog mest runt upp o ner på stan. Mycket folk och mycket fjortisfylla.
Vid midnatt ringde pappa från nordnorge o gnällde över att jag lämnat min stackars 17-åriga lillasyrra hemma ensam. Suck! Fick skjuts hem av Pär, väldigt snällt! Gillar inte att gå själv genom stan en sån natt...

Torsdag den 26e kom min faster Eva på besök o vi hade äran att få bjuda henne på lax och potatis. Hade en lugn eftermiddag och kväll ihop och spelade Alfapet med henne o syrran.


Fredag den 27e:
Idag är det exakt en månad tills jag fyller år... om det är en bra eller dålig sak vet jag inte riktigt... men så e det iaf...!
Gick ner till stan för att fika med Sofie idag. Så blev det, men vi fick en bonus bestående av tre vänner till vid fikabordet! =) Maria, Simon och Oskar var nämligen oxå ute och fikade... Tog en runda på stan och sen var vi redo för nästa fik (Jag och Sofie hade ännu inte fikat). Simon och Oskar hängde på... Trevligt!
Ikväll har jag hängt nere hos faster Eva medans syrran var iväg på ungdomssamling i Pingst.


Johnsson och HP

Ikväll ringde Daniel och frågade om jag ville följa med en sväng ner till Hans-Peter. Lät ju trevligt så jag hängde på. Käkade lite wienerbröd och drack te. Snackade och kollade på Hans kort från Afrika... Skoj att träffa grabbarna igen!


(Hans)
(Daniel)

19/7 - 23/7

Torsdag den 19e

kom Magdalena på en fika hemma hos mig. (Magdalena och jag bodde vägg i vägg och delade badrum i höstas.) Vi åt chokladpudding och drack te samt uppdaterade varandra på det senaste. =)

Fredag den 20e åkte jag hem och sov lite efter att ha jobbat natten. Sedan åkte jag och Maria ut till A6 för att leta bröllopspresent till bröllopet dagen därpå. Trodde det skulle gå rätt smidigt för vi hade lite idéer men beslutsångesten och tveksamheten letade sig fram, så det tog ett litet tag innan vi kunde bestämma oss. Jag köpte även lite grejer till mig själv: 4st svarta stolsdynor till mina köksstolar (som förhoppningsvis oxå ska bli svarta en dag) och ett par skojiga skor. =)


Efter shoppingrundan körde Maria och lämnade av mig hemma hos Cissi. Hade inte varit hemma hos henne innan så det var extra roligt att få se hur hon bor och så (även om hon flyttar om ett par veckor =)). Cissi fixade varma mackor o te som smakade mums. Sedan åkte vi ner till stan och hyrde film. Tecknat med mycket moral blev det, Hajar som hajar! =)

Lördag den 21e stod det bröllop i almanackan.
Efter att jag krånglade lite med att lämna tillbaka filmen som jag och Cissi hyrde dagen innan så kom vi tillslut iväg. Maria hade bil så vi hämtade även upp Hanna (en klasskompis på kortebo) när vi tillslut hittade dit. Efter ett par felkörningar så var vi rätt stressade över om vi skulle hinna i tid till vigseln. Det gjorde vi som tur var!
Anna (klasskompis från kortebo) och Jakob vigdes i Mellby kyrka utanför Eksjö. De var såå fina! Mellan Vigsel och öppet hus åkte jag med Maria till hennes systers och svågers sommarstuga mitt ute i skogen. Vi fikade, spelade kort och åt korv med bröd. Jag hade med mig ett paket Uddevallare = sveriges godaste korv! =P Öppet hus med tårta och tal var också trevligt. Mycket skoj att träffa gamla klassisar oxå!

Söndag den 22e hade jag bokat biljett hem till Uddevalla. Det som inte fick ske skedde när jag tidsoptimist som jag är sprang till bussen som skulle ta mig ner till stationen... Jag missade den!! Panik! Kom på att Maria fortfarande hade sina föräldrars bil så jag ringde henne med andan i halsen. Som en räddande ängel kom hon farande, mot enkelriktning och allt..! =P Jag hann med tåget och kom hem till gamla Uddevalla där syrran mötte mig vid tåget.

Måndag den 23e är det idag. Dagen har nyss börjat men jag är redan en lagning (i tanden) rikare och 992 kr fattigare!!! Någon måste göra något åt de där tandläkarkostnaderna, och det snart! Jag blir ruinerad!

Kålpudding

Hej!

Idag har jag typ bara jobbat, men fick gå lite tidigare så det var riktigt gött!
Att laga middagen var mitt ansvar idag. Andra gången jag gör det där, har lyckligtvis sluppit de flesta sånna arbetspassen. Idag stod det kålpudding på menyn, så det var bara att börja leta i kokböckerna. Inget jag har gjort tidigare men det blev godkänt och till och med lite gott! =)

Imorn ska jag städa lite innan Magdalena kommer hit. Ska ta en liten fika ihop o så ska jag få tillbaka min stora bok om utvecklingspsykologi som hon har lånat. Har omtenta på den hemska boken, så man vet vad sommarläsningen kommer bestå av. Kuuuul!

Jobbar sedan 15:30+natten. Känner att de sista dagarna den här veckan kommer bli intensiva...! Men jag återkommer om detta!
Ha det fint! Hej svejs!

Tisdag = meningslös

Vilken dag! Har inte gjort en vettig sak idag!
Sov halva dagen o åt frukost typ halv två eller nåt. Har inte varit utanför dörren idag o inte har jag städat eller gjort nåt annat välbehövligt heller.
Har inte sett en enda människa i ögonen på hela dagen! Tur att inte alla dagar är sådana! Nu verkar jag ha vänt på dygnet oxå, för det e mitt i natten och jag sitter fortfarande framför datorn... Nä, nu tar jag det kloka beslutet att gå och lägga mig..!
God natt!

Härligt fullspäckad dag!

Tjena!
Var en tuff helg med så mycket jobb... men jag lever o är på gott humör! =)
Igår var en händelserik dag med många goda vänner. Trodde väl att jag skulle gå hem och lägga mig att sova efter att ha jobbat natt, men så blev det inte. Åkte direkt ner till stan o tog en frukost-fika med Josefina som hade mellanlandat i Jönköping hos sin syster på väg till Stockholm. Jossie såg till att jag köpte mig en klänning inne på Indiska, blev  väldigt nöjd med den. På vägen hem köpte jag mig en almanacka eftersom det inte gick att planera längre fram än en vecka i min gamla =)
Slank helt oplanerat in i en butik sen... gick därifrån med en panelgardin till mitt kök. Börjar se beboligt ut där nu =) När jag har fixat mitt trasiga o helt nya strykjärn så kanske gardinen blir ännu finare.

Hann inte va hemma så länge innan Jonas och Maria undrade om jag ville följa med till Stadsparken och spela minigolf. E inte precis duktig på den sporten, men jag måste säga att det gick bättre än någonsin iaf! Även om jag kom 3a! ;oP

Just när vi var klara med minigolf-rundan ringde Elin som var en 

sväng här i stan med sin pappa. Så de kom dit och vi köpte fika som vi förtärde på en "platå" med utsikt över hela Jönköping.

Efteråt åkte vi ner till stan och funderade på vad vi ska skulle göra. Avslutade en underbar dag med att gå på Harry Potter på Filmstaden.
Jag hann se den innan min kära syster som e "Harry potter nörd"! HAHA!


Hemmadag

Ännu en dag då det inte hänt så mycket. E fortfarande väldigt förkyld!
Kollade på några predikningar från Nyhemsveckan i förmiddags, sen har jag suttit framför datorn eller inte gjort nåt alls ungefär...
Var inne hos Maria o hämtade en majonästub för en liten stund sen. Hon hade köpt en som inte hade kommit till användning... och jag förbrukar ju några sånna på en termin så det passade ju mig bra. =)
Följde sedan Maria en bit för hon skulle iväg till en kompis... Var ju bra att jag fick mig lite frisk luft.

Jaha ja, så intressant var min dag! Ska sätta mig o kolla på Vänner nu... Passade på att låna en film av Maria. =)

Förkyld!

Hej cyberspace!image16
Finns inget spännande att berätta idag. Jag e jätteförkyld o tycker nästan lite synd om mig själv. Arbetsdagen idag var iaf lite annorlunda för jag och en till personal tog med två brukare på en utflykt till ett litet mysigt lantcafé.
Idag har jag lärt mig hur man spänner fast en rullstol i en minibuss, o det e ju bra att kunna! =)
"Jobbet bjöd" på mumsig räkmacka idag o det var inte alls fel! =)
Annars har jag bara suttit här hemma o snorat i min ensamhet ikväll... snackat lite i telefon oxå...
Imorgon har blivit en till sån där dag som jag inte vet vad jag ska göra på (eftersom jag inte fick åka till Hönö som jag tänkt *bitter*). Kan förståss behöva vila upp mig innan helgen, för den kommer bli tuff! Lördag jobbar jag 8:30-19:00 och söndag jobbar jag ett dygn!!!

Snörvel o hej // Carro

Det blev en bra dag ändå =)

...och tänk det gjorde det.... det hände nåt kul idag trots allt!!! =)
Christoffer (en kompis från kortebo) kom hit en sväng o hälsade på idag.
Jag mötte honom vid bussen för att släpa med honom till Willys eftersom jag hade slut på både mjölk o margarin, vilket behövdes till matlagningen... =)

"Å ett bokantikvariat!" sa Christoffer sen när vi var på väg tillbaka. Så där slank vi in minsann. Har tänkt många gånger att d vore skoj o kolla vad som finns där men inte vågat mig in ensam. =) Fanns massa massa böcker, många av intresse dessutom. Jag som inte ens läser de böcker jag har kunde natuligtvis inte låta bli att köpa en bok iaf. Eftervärme av Tomas Sjödin. Har hört att han skriver bra böcker men har inte läst nåt själv av honom ännu. Men 50spänn e ju ok även om det bara blir pappa som läser den =P

Väl hemma fixade jag lite mat, kyckling blev det igen, men vaddå det e ju gott.
Sen ville Stoffe kolla på lite kort från kortebotiden o sånt e ju alltid skoj! Älskar kort! Sen blev det lite fika oxå... Och något av det som e så skönt med den här kompisen... man kan snacka länge om djupa frågor... och det blir inte tråkigt utan bara mer och mer spännande. Trevligt att ha dig här Stoffe! =)

Mamma ringde just o berättade att hon hade varit på akuten eftersom hon hade brutit fingret. Benet hade tydligen stuckit ut.. AJ AJ AJ! Tur jag inte var där o såg detta, hade nog svimmat, jag fixar inte sånt!

Måndag, tisdag, onsdag

Måndag morgon ringde jag till jobbet och sjukanmälde mig för första gången. Förutom att jag började bli förkyld hade jag blivit riktigt dålig på natten. Behöver ju inte gå in på detaljer men man kan säga att jag hade symptom på magsjuka... Något det visade sig att det inte var, men det kunde jag ju inte veta då. Hade inte varit jättesmart att gå till gruppboendet o smitta ner alla. Jaja, det vart iaf betydligt bättre under dagen o man kan säga att det var en ganska soft dag, gjorde inte mycket.

Igår tisdag hade jag en superlugn dag på jobbet. Blev dock väldigt besviken när jag fick veta att de hade skrivit fel på mitt arbetsschema. Den planerade tvådagarsresan till Hönökonferensen fick inställas. Hade planerat att träffa min familj där och eventuellt ett par kompisar. Istället blev jag ledig idag onsdsag och på fredag, o nu vet jag inte vad man ska hitta på.
E lite småsur över att det blev så här faktiskt.

Hann inte ens in på gården igår efter jobbet innan jag blev bjuden på blåbärspaj inne hos Maria (min granne =)). Riktigt gott var det och trevligt sällskap dessutom. Förutom jag och maria var det hennes fästman Jonas och hennes syster Stina.
Senare åkte jag och Stina ut till A6 för lite shopping. Jag köpte bara ett par leggings.
Hade inte hunnit äta middag denna dag, slarv jag vet... så vi drog till kära Evergreen o delade en pizza. (kanske inte världens bästa grej när man inte har ätit på länge...men magen fixade det denna gången iaf =P)  Sen blev det lite fika o mycket snack hemma hos mig. Trevligt!
Glömde dock ta med digitalkameran o fota, det var dumt!

Idag har det inte hunnit hända så mycket än. På ett sätt e det skönt att man oväntat blev ledig idag, för nu e jag riktigt förkyld! Hoppas ändå det ska hända något kul idag, vi får väl se!

Trevlig helg - men nu e man ensam igen!

 Igår mötte jag min kära syster vid tåget.
Tog en sväng in på Nya Musik, finns inget liknande i Uddevalla så syrran tyckte det var kul att kolla in stället. Gick vidare till Torget där vi kikade runt o köpte med oss jordgubbar hem.
Lagade en middag tillsammans bestående av kyckling med strips, sås o champinjoner.
Slappade ett tag innan Lisa fick en guidad till och inuti HLK (som var skrämmande tom!).
Tog en sväng på stan oxå. Affärerna var stängda men syrran var nog lika glad för det, hon är ingen shoppinggalen tjej precis =) Gick ner till piren o tog en glass, sen gick vi hem o åt jordgubbarna till en film som Lisa hade med sig. MYSIGT!
image4
(Lisa härmar statyn =P)

Idag ringde päronen och väckte oss. De hade tänkt åka till Hönökonferensen (Tältmöten) utanför Göteborg över dagen o sedan komma hit på en fika samtidigt som de skulle passa på och hämta Lisa. Men tidigt imorse så hade pappas kusin, som de även skulle hälsa på, ringt till dem och sagt att det var ett himla oväder där o så.... Så då tänkte mina föräldrar att de kunde åka till Jönköping och gå på Gudstjänst istället.
Syrran såg lite besviken ut över att de skulle komma så tidigt, var kanske rädd att vi inte skulle hinna med IKEA och Evergreen som vi hade planerat. =) Det gjorde vi som tur var, även om vi fick sällskap av päronen o faster på Evergreen, men det var ju bara trevligt!
Efteråt åkte vi alla hem till mig o fikade. Min snälla faster hade med sig både bullar och sockerkaka. Pappa och mamma hjälpte mig att spika upp en liten hylla i köket oxå, snällt!
(Jag o faster Eva i bilen)

Men nu är jag ensam igen, gillar inte att va ensam... Men men det är väl något man får lära sig att trivas med helt enkelt antar jag.

Japp, nog tjatat för denna gång tror jag... Tror inte jag skriver så intressanta saker egentligen... vad ska man då med en blogg till? Är det över huvud taget nån som orkar läsa?? Hade vart kul att veta isf!

Latmask e jag!

Redan fredag?! Vart tar tiden vägen? Börjar jag låta som en gammal tant? Eller svara inte på den frågan förresten! =P

Filmen igårkväll var verkligen jättebra! Att den var verklighetsbaserad gör den ju inte sämre heller..! Hade en supermysig kväll helt enkelt! =)

Även idag har jag jobbat. Har varit jättetrött hela dagen! Tror kanske jag behöver sova mer än jag har gjort den senaste tiden.
Efter jobbet handlade jag mat, IGEN. Handlar ganska ofta för att det inte ska bli så hiskeligt tungt varje gång. Så får det va när man varken har bil eller nå vidare muskler... =P
Resten av dagen har jag latat mig här hemma o tänkt att SNART ska jag börja städa... Hmm... när ska man bli mogen nog att ta itu med saker på en gång istället för att skjuta allt på framtiden?! Nu e iaf disken avklarad o så ska jag dra fram dammsugaren oxå... eller det kanske jag tar imorn bitti förresten... =)

Imorgon förmiddag ska jag ner o hämta lillasyrran på resecentrum. Ska bli kul att få hänga lite med henne här i jkpg o visa henne runt lite liksom... hehe! Mest skoj e det att hon ÄNTLIGEN vill komma ner o hälsa på..!!!

Syster yster! Du är välkommen!!

Uppdatering Måndag - Torsdag

Har inte hunnit skriva så mycket här de senaste dagarana. Här kommer lite uppdatering... om nån orkar läsa...?

I måndags träffade jag min "gamla polare" Sofie. =) Vi tog en promenad längs med den nya kustpromenaden i Uddevalla. Mycket trevligt, trots de små regnskurarna som kom emellanåt.
 

På tillbakavägen stannade vi o åt kladdkaka på ett mysigt café kallat Snäckan. Vi pratade typ oavbrutet i flera timmar den förmiddagen, om allt o ingenting... =) Skitkul att vi fick ihop en träff där alltså! =)


Sedan på kvällen vart jag "hyra-film-sugen" så jag o pappa gav oss ut på en liten filmjakt. Men eftersom mina föräldrar e så moderna så de endast har vhs hemma, blev detta inte lika lätt som man kan tänka sig. De dumma videobutikerna hade slutat med vhs. Vi gav upp och åkte istället hem o åt pizza framför Extreme home makeover som gick på tv. Blev muycket trevligt det oxå!

Tisdag morgon tog jag tåget tillbaka till Jönköping. Hann hem och byta väska innan jag fick kasta mig på bussen till jobbet.
  (mamma och Pappa vinkar av mig vid tåget)

Onsdag morgon slutade jag jobbet kl 9.00 eftersom jag hade jobbat natt. Åkte ner till ica o handlade lite mat som jag bar hem halvt i sömnen. Hoppade till när två unga tjejer som jag aldrig sett tidigare hejade glatt på mig. De ville ge mig ett magasin sa de. De var Jehovas vittnen förståss... men lilla carro var aldeles för trött för att ta en diskussion utan tog magasinet (som sedan hamnade i papperskorgen) o gick. Efteråt vart jag lite sur på mig själv för att jag inte hade pratat mer med dem... kunde ju åtminstone ställt en fråga tyckte jag... jaja... en annan gång. Gick hem o sov lite istället. Sen var det upp o hoppa vid 12 när min tvättid började.

Senare på eftermiddagen kom Cissi hit. Vi lagade och åt middag ihop o sen mumsade vi jordgubbar som cissi hade med sig. Kollade på Narnia ihop. Den e ruskigt bra den filmen!!! Mycket lyckad kväll!!!


Idag Torsdag har jag just kommit hem från jobbet. Ska snart äta lite middag o sen ska jag hoppa in i duschen... Ikväll ska jag o Maria gå på bio o se Freedom Writers. Ska bli jättekul! Jag har inte varit på bio sen i julas nån gång. En arbetskamrat frågade igår om jag skulle på bio i veckan. Hon hade biljetter som hon inte hann utnyttja innan de gick ut... Så jag fick köpa 2 biljetter för 80kr. Helt ok tror jag?!!

Får se om jag blir duktigare på att uppdatera här lite.... ha det bra tills dess!

Hemma i Uddevalla

Halli hallå!

Sitter hemma hos familjen i gamla Uddevalla.

Igår lördag
efter att ha jobbat natt o vart hemma en stund så tog jag tåget till Uddevalla där mina kära föräldrar kom o hämtade mig på stationen. Åkte hem o käkade tacos med familjen o min systers 3 kompisar som var på besök. Därefter åkte jag hem till min kompis Johannna o hennes kille Mattias. Busade lite, snackade, glodde lite på Tv:n o mumsade chips. Mycket trevligt! =)

Idag söndag
tog jag mig en rejäl sovmorgon... vaknade kvart över tolv! Käkade lite frukost med pappsen o sen åkte hela familjen till Torp-köpcentrum. Jag o syrran fick våra julklappar i förskott =) Varsin digitalkamera!! Kändes knasigt att få den bara sådär, men man tackar o bockar... (eller niger kanske?)

Tack Pappa och Mamma!!!

Passade även på att köpa mig en liten bordsfläkt för varma sommardagar. Ett nytt tangentbord införskaffades även, mest eftersom den var väldigt billig... o så e det ju kul när den e svart som resten av datorn, o dessutom inte sliten o sunkig som den gamla jag hade... Köpte oxå en sån där skojig flugsmälla där man avlivar de äckliga krypen med en elstöt... nu kanske jag inte behöver springa så fort jag ser en geting...(Avskyr dem!!!) nu ska de döden dö! Haha!

Imorgon ska jag träffa min kära vän Sofie! Ser fram emot detta!
Nu ska jag träffa JohnBlund... God natt!

RSS 2.0