Fest, födelsedag o lite annat

Hmm... har varit lite dålig på att skriva här senaste veckan...
Förra helgen hade jag lite besök... eller ja, vi var helt klart fler i min etta än det har varit tidigare..! =)
Johanna från Uddevalla kom hit på fredag kväll. På lördagen hade jag bjudit hem en del vänner o Johanna hjälpte mig förbereda med mat, bakning och städning.
Totalt kom tio goda vänner  hit o förgyllde min kväll med sin närvaro. Till en början försökte alla knö i köket men när den nionde personen kom o det inte fanns fler stolar att hämta så flyttade vi ut i rummet istället. =)
Johanna o Marcus, som båda hade en bit att åka för att komma hem, sov över här till söndagen. Så fick man hjälp med disken efter oxå! Gött! =)

Söndag kväll var jag på konsert i Kristine kyrka tillsammans med Emelie, Anna och John. En grupp från Göteborg som heter "Manna" var där o spelade. Gott gäng med go musik men akustiken var inte den bäst lämpade riktigt tyvärr.

Måndagen som oxå var min 22a födelsedag började med att min roliga kompis Elin ringde kl 3 på natten o sjöng för mig! haha! Hon hade tänkt komma hit men hade svårt att ta sig fram o tillbaka mitt i natten utan bil. Kanske får va tacksam för det?  =)

Den sämsta födelsedagspresenten var förkylningen som jag fick kvällen innan. Men det är väl så det blir när man träffar alla i skolan efter sommaren. Skola var det i vilket fall som helst, o det var segt.

image71På eftermiddagen kom Anna o Maria hit o fikade med mig, gjorde dagen kan man säga! Anna hade med sig en stor nyskördad potatis till mig (den knasigaste presenten??). Var med o satte potatis hemma hos henne i våras nämligen... =)
Sen på kvällen gick jag och  Anna ut och åt pizza på klassikern Evergreen.

Igår torsdag ställde John upp som min assistent och trevliga sällskap... vi gick till Stadsparken o fotade växter till en av mina examinationsuppgifter. Iskallt ute! Förstår inte varken årstider eller väder längre... Ska nog köpa mig en höstjacka väldigt snart!

Idag efter skolan våldgästade jag John i hans nya lägenhet. (Han har krypavstånd till högskolan, lyx!) Gick o köpte lite fika till oss som vi mumsade i oss sedan.

Nog med uppdateringar för denna gången. Kanske redan för långt att orka läsa? =/

E det nån som e kvar här i Jönköping i helgen o som vill shoppa med mig?? Hör av dig isf!

Ha det fint alla folk!

/Carro

Fika hos mig

Hallå där!
Har kommit på att man kanske inte måste berätta här allt vad som har hänt varje dag... speciellt inte de dagarna när det inte händer nåt särskilt..! =) Så nu slipper ni höra om mina senaste dagar då jag inte gjort nåt kul alls... Skulle kunna skriva lite om min inspiration som inte finns när det gäller skola... eller min frustration över en viss lärare... men jag tar det en annan dag...

Har varit i stadsparken o lekt med skolan idag. Sen grejade vi med växter o mikroskop o lite sånt med...

Efter skolan sprang jag på Elin som följde med hem o fikade lite!
Lite senare kom även Stina på fika en liten sväng eftersom hon hade vägarna förbi... Trevligt med sällskap i lägenheten!

Fika med tjejerna

Idag var det skolstart. Kändes konstigt att sätta sig där igen. Dock lite skönt att man inte e en förvirrad nolla denna gång när man ser alla nya som irrar runt.


På kvällen kom Elin kom hem till mig en riktig snabbis o hämtade sin post (som jag hade tagit hand om när hon var borta). Tog sällskap ner till Kaffé Paus där vi mötte upp med andra goa vänner för en fika. Förutom oss två var det min kompis Anna från bibelskolan, som just har flyttat till Jönköping... Emelie som är kusin med Anna, fast jag har lärt känna dem på olika håll... o så var det Emmy som bor ihop med Emelie. =) Riktigt mysigt att träffa alla! Det var ett tag sen kan man säga!

Kortebo-återträff

I fredags jobbade jag eftermiddag + natt så jag slutade 9.00 igår. Klantigt nog missade jag bussen o fick gå hem. Väl hemma åt jag en macka o sov en halvtimma nånting... sen kom Angelica från Örebro.
Efter ett par timmar kom Hanna S. o hämtade oss med bilen. Åkte hem till Johanna i Vaggeryd där vi hade en liten reunion för vår bibelskoleklass... Fantastiskt härligt och roligt att träffa alla som hade kommit! Människor som jag uppskattar väldigt mycket!
Johanna hade fixat massa god mat o efterrätt som blev som grädden på moset (eller vad man brukar säga) på den redan så fina kvällen. Tråkigt att just sådana kvällar tar slut så fort... åkte hem igen o Angelica sov över hos mig. Dock körde jag upp henne tidigt för jag skulle upp o jobba.

Har varit lite seg på jobbet idag men det är sånt man får ta... även om det var sista dagen på jobbet idag. Imorn börjar skolan o det känns helt overkligt! Ser inte fram emot plugget men jag e glad att alla vänner kommer tillbaka till stan! =)

(Har bara lagt upp några få bilder här. Vill ni se mer får ni kolla in min bilddagbok på litencarro.bilddagboken.se)

Avsiktligt besök på Råslätt! =)

Igår kväll kom Maria på ett kort oväntat besök. Sånt där som e så mysigt  med att ha en kompis till granne! =)

I förmiddags åkte jag på mitt första avsiktliga besök i Råslätt. Min Kära vän Anna håller på att flytta in i en studentlägenhet där. Hon ska plugga till sjuksyrra här i stan, o det e ju bra, så hon flyttar hit... =) Ska bli spännande att se hur hon får det där i sitt rum när hon fått upp lite grejer o sånt. Blev posetivt överaskad av hennes utsikt! Trodde bara man skulle se betongväggar o sånt men istället såg man ut över en skog och en gräsplätt... Lite trevligare om du frågar mig! =)
Anna hade bakat kladdkaka dagen till ära. Njöt av den goda kakan och det trevliga sällskapet!

Stack in till Maria när jag kom tillbaka från Anna... Bra att Maria glömmer sina grejer när hon e här o hälsar på..! Då har jag ju ett ärende hos henne sen! =P Kollade på en sån där härlig snyft-film med Maria sen.
När jag först kom in till Maria satt hon o stickade på ett par GRÖNA raggstrumpor. hehe! Detta e en tjej som e nästan lika grön som hon e skön! =P

Just nu håller jag på och tvättar kläder... Ska ta ett tag med disken sen oxå... =/

Igår var Stina här...

I måndags hände inte så mkt, jobbade em + natten...

Igår kom Stina hit. Vi gick till Willys o införskaffade lite ingredienser till middagen som vi sedan tillagade hemma hos mig. Åt gott och hade trevligt.

Idag jobbade jag förmiddag, oerhört stressigt! Jobbade hårt på morgonen som man gör för att få brukarna färdiga i tid till färdtjänst kommer. Sedan hade jag två timmar med intensiv städning... Skulle dammsuga o tvätta alla allmäna golv o så skulle jag städa o tvätta 5 toaletter med allt vad det innebär... Svettigt värre! Var helt slut när jag kom hem! Somnade till på sängen o sov ett bra tag. Har en känsla av att jag gick i sömnen sen strax innan jag vaknade... Brukar inte göra det vad jag vet. Skum känsla.
Kvällen verkar bli lugn för min del. Skulle behöva städa o fixa lite här hemma men känner mig inte helt på topp, så vi får se vad som orkas med helt enkelt.
Klart slut för denna gång

Familjen på besök

Idag kom min lilla familj på besök. Fikade lite hos mig o sen skulle vi till IKEA var det tänkt. Jag som nästan aldrig åker bil i Jönköping har ju ingen koll på bilvägarna över huvud taget...! Lurade in pappa (som körde) på vad som kunde ha blivit endast en liten omväg... Men pga lite misstolkningar o delade viljor m.m. så hamnade vi ända borta i Råslätt till slut. Haha! Trodde jag skulle rätta till saken så jag sa "dit ska vi" när jag såg en skylt till Barnarp... Jag har aldrig varit på varken Råslätt eller i Barnarp tidigare men tänkte att Barnarp borde ligga rätt nära där jag bor eftersom jag bor på Barnarpsvägen... Otroligt korkat, jag vet!!! Kom ju bara ännu längre bort... Så trött på mig själv! Men man får väl skratta åt sin egen dumhet o se det som att man har fått uppleva nya platser denna dag. Suck!

Kom iaf slutligen till IKEA. Pappa skulle ha en stekpanna till husbilen o jag skulle köpa stearinljus, men det blev lite mer än så... Jag köpte en fåtölj (Föräldrarna betalade hälften) som jag blev jättenöjd med. Blev även en praktisk "palltrappa" (kan det kallas så?). Hittade även ett skrivbord som jag tänkte köpa med det var självklart slut nu när jag för en gångs skull hade tillgång till bil. =( Stommen till min fåtölj var slut i det facket där det skulle ligga så de bad oss återkomma vid stängningsdags så de kunde lyfta ner paketet med trucken efter att de hade tömt butiken på folk. Krångel, krångel... Åkte ner till Evergreen o åt middag under tiden. När vi kom tillbaka insåg jag att stommen även fanns i svart/brunt vilket jag gillade bättre... Veliga jag! En fåtölj blev det iaf o jag e glad! =)

Rätt fridfull dag

Jag är ledig idag och t.o.m. tisdag vilket e skönt. Gick ner i tvättstugan o hämtade upp sista tvätten som hängde på tork när jag vaknade idag.
Sedan tog jag en sväng ner på torget och kikade lite. Köpte en Murgröna som jag planterade i min finaste kruka. =)
Resten av dagen har jag mest tagit det lugn, lagat mat, spikat upp ett par tavlor i köket o betalat en räkning... Nu ska jag sätta igång med städningen. Ringde mamma förut idag och föreslog att de skulle komma hit en sväng imorn. Uppenbarligen tyckde de det var en bra idé för jag fick ett mess sen att de kommer alla tre.
Ha det fint vänner! Nu ska jag rocka loss med dammsugaren!

Sex dagars historia...

Idag Fredagen den 10e var det konstigt nog knappt svårt att komma ur sängen, även om klockan ringde redan 05.10. Sov så himla dåligt i natt o hade massa mardrömmar, så det var nästan en befrielse att få gå upp. Hade en ovanligt lugn dag på jobbet idag, även om det var en del att städa och så...
Bank sa det i altanfönstret på jobbet idag... Det var en liten Gråsparv som krockade i rutan o såg ut att ha brutit nåt för han låg på marken o var aldeles sné. Stod och såg på en stund när han kämpade med sina andetag. Borde väl ha gjort slut på hans lidande på nåt vis men det förmådde jag inte. När jag tittade ut nästa gång blev jag snopen över att se fågeln stå upp, om än krokig, och tog skydd från regnet under en liten buske. Återgick till mina sysslor men skuttade glatt tillbaka när jag hörde den pipa. Trodde den hade blivit ännu bättre.. men den pep för att det var en dum Skata som bet ihjäl honom. =( Kanske var bra för sparven att inte behöva lida mer, men jag blev ändå arg på den dumma Skatan!
Hehe...Och det var det jag ville skriva om idag... en liten fågel och hans öde... =)
Ikväll har jag tvättat kläder o nu ska jag snart sova. Hoppas på bättre sömn den här natten!

Torsdagen den 9e slutade jag jobba kl 9 på morgonen. Kan tala om att jag kände mig riktigt slut! Inte nog med att jag hade ett långt pass o att morgonen när man ska ha iväg brukarna till dagcenter i tid är det stressigaste momentet av allt...! Min kollega denna morgon var en man från bemanningen. Han var duktig o så men kunde naturligtvis inte rutinerna hos oss. Detta gjorde det även ännu stressigare för mig eftersom jag skulle instruera honom samtidigt som jag skulle jobba själv. Nu tror jag jag förstår lite hur ordinarie personal kände sig i början av sommaren när det kom fyra helt nya och okunniga sommarvikarier som de skulle lära upp... Tur att man fick gå bredvid 3 gånger iaf! Vi hann iaf få i ordning brukarna i tid till färdtjänsten denna morgon. Extra glad för det blev jag när jag kom ut i allrummet och såg att vi hade fått chefen på besök...! =)

image51Åkte hem och gick och la mig. Sov längre än jag hade tänkt eftersom pappa glömde ringa o väcka mig som han lovade, och för att jag inte var klok nog att själv sätta klockan oxå...

På kvällen tvingade jag ut mig själv, tänkte ta en liten promenad innan solen gick ner. På parkeringsplatsen träffade jag då Maria som var på väg ut att äta på Piren med några kompisar. Jag hängde på och det var gott, trevligt och dyrt...! =)

Onsdagen den 8e skulle jag egentligen inte ha börjat förrän 15.30 men fick hoppa in redan vid 12 eftersom Tanten som skulle jobba kände sig dålig o det inte fanns nån annan som kunde jobba, varken vikarier eller bemanningen... Blev en lång dag eftersom jag jobbade natten.

Tisdagen den 7e var det jobb igen. En mycket lugn dag på jobbet men oxå en väldigt långsam sådan. Hann dock med att sitta ute på altanen lite, vilket var väldigt skönt i det härliga vädret. Detta var dagen som hela Jönköping, förutom jag och min arbetskamrat, låg på vätterstranden. Höll på att smälta bort bara på promenaden till återvinningsstationen tillsammans med en av brukarna.
Efter jobbet åkte jag till Dalvik för att kolla posten åt min kompis Elin E. Är inte där så ofta o mitt lokalsinne har ju aldrig varit särskilt bra, så jag sprang runt ett tag innan jag hittade fram...
Skyndade hem och åt lite pasta innan jag skulle iväg igen. Denna gången med bil till Ekhagen, Jonas, Maria och Stina var så vänliga och hämtade upp mig på vägen från Mullsjö. Vi åkte hem till Elin M som bjöd på mumsig kvällsmat och glass. Vi studerade Elins och Markus fantastiskt fina lägenhet. Sen tog vi en promenad bland nybyggda villor och lekte lite på lekplatsen utanför Elin. =) Denna kväll fick jag två gigantiska myggbett på benet! Aj aj aj!!!

Måndagen den 6e var det tågresa till jkpg på schemat med avgång 15.33 från U-a central.Hela familjen följde med och vinkade av mig denna gången. Jag var lite bitter över att behöva åka tillbaka just denna dag. Det var kokhett på tåget och det hade varit en toppendag att ligga på stranden. Men istället fick jab bära alla tunga väskor upp och ner för trappor på min två byten. Jaja det gick ju bra, o man kan ju inte få allt...

Söndag den 5e började jag dagen med att klippa håret på min mor. Är verkligen inge bra på sånt o hon e den enda jag har klippt... men hennes hår e så bra så sett för det e så lockigt att det inte syns om det blir lite ojämnt sådär. =)
Därefter tog jag tag i det här med att slipa min stol som jag köpt på secondhand i Uddevalla. (Har tre till i Jönköping som oxå behöver en omgång.) Lånade pappas slipmaskin, o tog en snusnäsduk till "ansiktsmask" när pappa sa att det var farligt att få dammet i lungorna... =)
Impulsiviteten i den här familjen i kombination med min höga önskan om att få bada i havet innan jag åkte tillbaka till jkpg gjorde att vi slängde i oss middag med en himla fart o körde ner till hamnen... Därifrån tog vi "Sunningen" eller "Badbåten" som man ofta kallar den eftersom den åker mellan de olika badplatserna i Uddevalla. Åkte en rundtur (tar ca 2 timmar) och hoppade av på Gustavsberg på tillbakavägen. Där badade jag o syrran, för mig var det tragiskt nog årets första dopp... Men gött var det!

Sofie & Henning

Var duktig och gick upp (redan) vid tio idag. Stack iväg till Secondhand med mor o far. Helt galet vad mycket billiga saker de har där. Hittade visserligen ingen möbel jag ville ha som inte redan var såld, men jag köpte en blomkruka och en "golvljusstake" i smide för sammanlagt 40kr (Tror den blir jättefin med vita ljus i).
Åkte vägen om Eva som följde med hem o fikade mammas nygräddade våfflor med oss. Mums!

På eftermiddagen drog jag ner till Stan o mötte Sofie som kom direkt från jobbet. Vi promenerade ut till Skeppsviken där vi mötte upp med Sofies pojkvän Henning. Tog en fika och gick sedan strandpromenaden vidare ut till Gustavsberg där vi satte oss utanför kontitori "Snäckan" och åt glass... Underbart väder idag oxå! Måste se till att bada... typ imorn kanske! =)

Ikväll funderar jag på om jag ska glo på tv eller om jag ska slipa på en trästol... får se hur det blir. =)

Sagan om Jojjo, och föräldrarnas återkomst

Igår just som jag skulle springa till bussen för att åka till Johanna rullade föräldrarnas husbil in på gården. De hade vart på semester  i norra Sverige och Norge. Fick skjuts av pappa upp till Johanna och Mattias. Snackade massa o så gick jag o Jojjo bort och köpte pizza. Mumsade på den framför filmen "Dragonfly". Riktigt mysig kväll blev det!


Idag
har varit en lugn och behaglig dag. Mamma och Pappa var nöjda o glada över resan o ville bjuda ut mig o syrran på restaurant. For runt på alla matställen i halva Uddevalla innan vi kom fram till att vi egentligen ville till Thai Palace... även om jag o Lisa var där i förrgår =P Varför ta det osäkra framför det säkra? Vi vet ju att vi gillar detta! =) Idag har den svenska sommaren visat sig från den goda sidan. Tack gode Gud för den sköna solen!

Thai Palace

Jag, syrran o faster Eva käkade på Thai Palace i eftermiddag. Grymt go mat! Beställde varsina "Tre smårätter". Mumsigt värre! Därefter blev vi bjudna på glass på Donken av Eva. Som pricken över i skulle man kunna säga. =)

Gick hem till Eva o kollade igenom massa gamla album sen. Skoj att se hur alla "gamla" kusiner o annat såg ut när de var små! =) Eva visade även upp några riktiga feting biblar som hon hade i bokhyllan. Tänk att folk kunde tyda alla prydliga krumelurer i dem förr! =)
På vägen till Eva blev vi lite nostalgiska över den gamla linbanan som var favoriten på lekplatsen när man var liten. Minnen fick återupplevas, å det var nästan lika kul nu som då! =) Här åker Lisa.

Torp och lite annat

Igår måndag åkte jag o syrran till Torp. Köpte lite smågrejer till kusinbarnen Hjalmar och Klara eftersom vi skulle skicka en present till deras storasyster som fyller år... Måste ju va rättvist! =) Syrran som inte gillar klädbutiker o som jag inte har sett i klänning på mååånga år... hon köpte en jättefin klänning! =) Jag köpte lite smågrejer, en billig ring och en väääldigt tidig studentpresent.
När vi kom in till stan var det 40 min tills bussen hem gick. Vi tänkte då att det var smart att utnyttja tiden till att handla mat på Willys. Fastnade dock lite vid videofilmerna på slutet, köpte 3st för 99kr. Självklart e jag lika duktig på att välja kassa som alltid. Damen framför hade ett berg med varor och hon och expediten skulle tydligen mer eller mindre utbyta resept med varandra över disken innan hon var klar. När våra varor äntligen var färdigpackade fattade vi först inte hur vi skulle komma ut, för de hade dratt ner de där "järngallren" som de har när de stänger butiken... Naturligtvis missade vi bussen med en minut!
Det var en riktig surpuppa till carro som kånkade tunga kassar i T-shirt (det var lite kallt) upp för Kapellebacken. Men hem kom vi ju iaf, och hittade i brevlådan varsina vykort från föräldrarna.

Idag tisdag vaknade jag till ljudet av dammsugaren. Min syster skulle haft besök, hon är inte alltid så ivrig med dammsugaren annars. =) Daniel Johnsson sms:ade och frågade om jag ville hänga med honom ut till Torp. Mötte honom i stan och gick för att väga mitt paket med presenter till kusinbarnen. Helt galet vad många frimärken det krävdes! ÅTTA STYCKEN! Sedan gick vi till rådhuscafét och fikade med Paulin som hade lunchrast. Därefter tog jag och Daniel expressbussen till Torp. Jag köpte inte mer än en glass men det var skoj att bara gå runt och småprata med nån. Johnsson däremot fick uträttat några ärenden och det var ju bra! =)
När vi skulle åka hem nämnde jag att jag skulle fixa tacos till middag hemma... Därmed fick jag en middagsgäst, och det var ju trevligt! =)
Ikväll har jag o syrran kollat på en av mina nyinköpta filmer "I am David." Tyckte den var helt okej för 33 kr! =)

RSS 2.0